το τρενάκι μας

Πολλές από τις συνταγές του realfamilyfood έχουν γραφτεί έτσι ώστε με μια ματιά οι γονείς να μπορούν να δουν ποια βήματα κάθε συνταγής μπορούν να εκτελεστούν από ποιες ηλικίες παιδιών.

Κάθε βαγόνι στο τρενάκι μας απεικονίζει την ηλικιακή ομάδα των παιδιών που έχουν τις ίδιες περίπου ικανότητες και δεξιότητες στην κουζίνα.

γονείς’ βαγόνιοι γονείς, των οποίων η επίβλεψη είναι απαραίτητη όταν τα παιδιά  βρίσκονται στην κουζίνα.
πορτοκαλί βαγόνιεπιβάτες παιδιά ηλικίας από 2 έως 3 ετών.
μπλε βαγόνι :επιβάτες παιδιά ηλικίας από 4 έως 6 ετών.
κόκκινο βαγόνι :επιβάτες παιδιά ηλικίας από 7 έως 10 ετών.
πράσινο βαγόνι :επιβάτες παιδιά ηλικίας από 11 και πάνω.

Δίπλα στην εκτέλεση κάθε συνταγής θα υπάρχει το τρενάκι. Κάθε βήμα στην παρασκευή της συνταγής είναι χρωματισμένο με βάση την ηλικιακή ομάδα για την οποία είναι κατάλληλο να εκτελεστεί.

Με τον τρόπο αν είστε γονείς ή εκπαιδευτικοί που μαγειρεύετε μαζί με τα παιδιά, διαφορετικών ηλικιών, γνωρίζετε τι μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει κάθε παιδί ανάλογα σε ποιο βαγόνι-ηλικία ανήκει. Επίσης μπορείτε να προετοιμαστείτε και να οργανώσετε τη μαγειρική σας, ώστε όλα να κυλήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα και χωρίς πολλά απρόοπτα.

Να θυμάστε ότι αυτή η ομαδοποίηση είναι ενδεικτική, καθώς κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και η εμπειρία του στην κουζίνα μπορεί να του έχει δώσει τη δυνατότητα να κάνει περισσότερα ή λιγότερα πράγματα από παιδιά της ηλικίας του.